Avesteyn JO15-1JM

klasse 2

5 oktober 2019 13:00

Onbekend

Op deze prachtige 1e zaterdag van oktober werd koers gezet richting Liempde om daar het JO15-1 team van DVG te gaan bestrijden. We hebben de nodige moeite om een beginopstelling in elkaar te knutselen daar de mannen het ons ontzettend lastig maken door goed te trainen en een hoog niveau aan te tikken. Dit maal viel de keuze op Jack- Ries -Jens en Tim terwijl Quinten vanwege ziekte er niet bij was. De tegenstander van dienst was lastig in te schatten en we spreken de meeste mogelijkheden, die in aanmerking zouden kunnen komen, door. We komen overeen dat we goed moeten anticiperen op hetgeen in het veld plaats vind en we kunnen nog flinke winst boeken in het coachen en in de drukzetting. Ook het tijdig kantelen komt aan bod en dominantie in balbezit. Jack krijgt te horen dat hij na afloop de JO 17-1 mag gaan assisteren. We gaan aan de gang op het kunstgras en hebben het lastig in de 1e fase. We laten de bal prima rondgaan in balbezit maar bij balbezit DVG hebben we moeite om de doorkomende mensen op te pakken. De 4-4-2 formatie die DVG op de mat legt moet worden bestreden en hierin  gaan we ,na wat omzettingen, aardig mee om. Het team staat nu beter gesetteld en we komen iets meer in het ritme, DVG komt meermalig door en een vrije trap hoog over en een aanval met een vervaarlijke uithaal  zijn wat wapenfeiten die ons enigszins zorgen baren. We hebben vandaag te maken et een pittige tegenstander en een fel strijdend Avesteyn stelt daar naast aardig spel vooral veel mentaliteit tegenover.De1e grote kans is er voor Mink die een steekbal van Stan bijna promoveert maar zijn inzet kan nog van de doellijn worden gehaald. We komen steeds beter in de wedstrijd en de kansen volgen zich nu snel op. Zo staat Joost aan het eindstation van een fraai opgezette aanval door Davy en Jorn en komt Stan ,op aangeven van Sander, in scoringspositie maar werd hij aangetikt . Stan bleef sportief op zijn benen staan en de bal ging via een verdediger achter en zo dus corner. Het is in dit stadium even keepers tijd want zowel de DVG doelman als onze Rion moeten een paar maal voor reddende engel spelen. Een diepe bal op Mink werd door de doelman gepakt door goed mee te voetballen. Het spel golft op en neer waarbij wij een ietsje bovenliggend zijn maar waakzaamheid blijft geboden. Stan speelt Joost in die door geeft op Davy en zijn schot beland op de bovenkant van de lat en even hierna komt een combi tussen Davy en Mink ook in de handen van de keeper. DVG beperkt zich op het einde van de 1e helft tot wat schoten van afstand waarvan we geen gevaar te duchten hebben. De 0-1 komt een paar minuten voor de rust toch op  het bord als Jorn de bal naar Sander schuift haalt deze geweldig uit en ziet zijn inzet de kruising in vliegen. Een mooie, en zeker verdiende, opsteker en als een paar minuten later Tjeu het op een lopen zet over de linkerflank weet hij een perfecte voorzet te produceren waar Mink alleen zijn voet tegen hoefde te zetten om de 0-2 aan te tekenen. We stellen bij aankomst in de kleedkamer een paar dingen vast allereerst dat we tegen een niet misselijke ploeg spelen en dat we het de 1e 20 minuten knap lastig hadden verder kunnen we concluderen dat we ,door keihard te knokken , de wedstrijd in handen hebben gekregen. Dat we er nog bij lange na niet zijn mag als van zelfsprekend worden betiteld.  We spelen een enerverende pot waarbij we de buitenspel gevallen wel wat beter mogen inschatten en we gaan trachten dit level vast te houden. Er werden bij aanvang 2e helft de nodige wissels doorgevoerd. Zo komt Jack erin voor Stan en vervangen Ries en Jens, Joost en Jorn. Van meet af aan vliegen we er meteen weer op en dit resulteert al snel in kansen aan de kant waar het DVG doel zich bevond. Mink ,Jack en Davy testen de doelman met grote regelmaat maar deze uitstekend keepende goalie hield er veel uit. Maar als Jack vanaf links voorgeeft en Jens de rebound inschiet is zelfs  hem dit te machtig en gaan we naar de 0-3 toe. Ondanks de riante voorsprong komt onze achterste linie met enige regelmaat onder druk staan maar weten zich er telkens prima onderuit te voetballen .  Onze 1e tegengoal in competitieverband komt op een manier tot stand welke niet bepaald de schoonheidsprijs verdiende. Onze grensrechter Reinier constateerde dat er 2 man buitenspel liepen bij dit doelpunt maar de ,overigens prima leidende, scheidsrechter vond het niet nodig om zijn assistent te raadplegen en kende het doelpunt toe. Er volgt wederom een aanvalsgolf van onze zijde en Mink ,Tjeu ,Davy, Jack en weer Davy werden telkens een halt toe geroepen door de keeper. Tim is Jesse komen aflossen voor het laatste kwartier en gaat op rechts door en weet met een mooie pass de bal Bij Davy te krijgen maar die krijgt het leder niet goed op zijn voet. Na een wat onrustige fase nemen we het heft weer volledig in handen en denken we te kunnen juichen als Mink de bal binnen schiet maar nu werd er wel buitenspel gegeven war toch wel gerede twijfel bestond. Matti weet middels een enorm lange run de 16 in te komen maar strandt in het zicht van de haven. Wederom een puike voorzet van rechtsback Tim ditmaal lepelt Mink de bal over. In de dying seconds van de wedstrijd is het als nog 1-4 wat de eindstand word als Mink de bal ,op prima aangeven van Ries, in het doel glijd. Een lastige wedstrijd die over de streep is getrokken met goed spel maar eerst en vooral een enorme dosis wilskracht.